Sunday, November 17, 2013

:::Aku Ada, Kau Ada??:::

Penghujung tahun 2013, musim kenduri kahwin sana-sini. Ramai juga kawan aku yang berkahwin. Bulan ni dua pasangan. Bulan depan ada lagi beberapa pasangan. Tak termasuk lagi jemputan tahun-tahun yang lepas dan juga tahun-tahun yang akan datang.. 

Baik kawan masa sekolah, kawan di universiti mahupun kawan-kawan di tempat kerja... Ramai yang sudah dan sedang ke arah membina rumah tangga mereka.

Tapi aku.....? Err..... Wallahua'lam.. Tak tau lagi bila masanya nak tiba.. So, "aku ada, kau ada??  
Ok fine.. Sebenarnye korang je ada, aku tak ada.. -.-"
Lol.

Gambar-gambar di bawah ni merupakan majlis perkahwinan kawan-kawan sekolah yang aku sempat pergi. Kawan-kawan universiti sorry la, tak dan nak pergi sebab jauh-jauh belaka..huhu..
        Semalam, majlis kahwin ex-classmate masa sekolah dulu, Siti Mariah bersama pasangannya.             Hari ini, majlis kahwin rakan sekolah juga. Irsyad & Ainul. Kedua mereka ni kawan sama sekolah. So orang kata cinta waktu sekolah ni cinta monyet adalah tahyul la kan3... ^_^
Yang ni majlis tahun lepas. Kawan rapat masa sekolah dulu, Shahir namanya.. Tapi pengapit lagi encem.... ^_^    haha.. 

         Semasa majlis akad nikah Shahir.. Macam aku pulak yang nak nikah.. -_*


Untuk pengetahuan korang, Shahir & Irsyad ni kawan aku paling rapat masa sekolah dulu. Gado sama2, melawak sama2.. Tapi time sekolah dulu aku la Mat Romeo nye.. Satu sekolah tahu aku bercinta sampaikan ustaz dan ustazah pun tahu.. Tapi la ni aku lah yang jadi antara yang paling lambat kahwin.. Kui3..

Tu namanya jodoh.. Urusan jodoh, ajal maut, rezeki dan perkara-perkara ghaib yang lain ni urusan Allah. Dia dah aturkan semolek-moleknya untuk hambaNya.. Lebih-lebih lagi aku ni bukanlah daripada keluarga yang senang, jadi segalanya mesti atas usaha sendiri tanpa bantuan keluarga. 

Takpe, tak tahun ni tahun depanla.. Tak tahun depan tahun2 depannya lagilah.. hehe..

Aku doakan untuk pasangan pengantin ni dan siapa2 sahaja moga hubungan yang terjalin tu kekal hingga ke syurga.. Moga Allah berkati dan rahmati kalian. Dan...................... Moga cepatla juga sampai jodoh bagi kami yang belum kahwin ni... Ngeee~    :DNo comments:

Post a Comment