Tuesday, August 2, 2011

:::Oh Muslimah:::

Ya Allah, lamanya aku x update blog ni..berhabuk dah,huhu..
Tiba2 hari ni rasa terpanggil nak update sikit, daripada terbiar je blog ni..

Sebenarnya lepas habis short semester hari tu aku apply kerja part time kat Jusco. Masa tu hanya tinggal 2 je jawatan kosong, cashier dan security je.. So demi utk cari pengalaman baru aku pun apply sebagai security di Jusco yg dikenali sebagai "Bluewave".. Cashier dah penah jadi dah.. Susah, banyak kali shot, abis duit gaji,huhu..

Lagi pun security kat jusco standard dan bergaya jugak.. ;-) Ni aku baru balik kerja, kena shift malam.. Masuk pukul 11 mlm sampai pukul 8 pagi tadi.. Tapi tak letih pun sebab dapat tidur,hehe.. Sahur pun company sponsor.. :D

Sebenarnya aku nak share 1 lagu dan liriknya sekali yg bertajuk "Muslimah". Bila aku dengar lagu ni rasa tenang dan sejuk je hati..

Semoga para muslimah ambil iktibar daripada lagu ni.. ;-)



Oh Muslimah..Allah cinta kepada mu..
Rasullullah kasih kepada mu..

Oh Muslimah.. Berbahagialah..
Kau telah dilahirkanNya dengan mulia..

Subhanallah.. 
Tuhan telah berkati..
Wanita yang cukup ilmu, rendah hati..

Oh Muslimah..
Busana mu menutup rapi,
Aurat mu kau lindungi dengan indahnya....

Oh Muslimah.. Kau rajin memujuk..
Islam kau jadikan ikutan sejati..

Oh Muslimah..
Memandang mu menyejuk hati..
Menundukkan nafsu hati yang goyah,
Keayuan wanita solehah,
indah peribadi tulus hatinya..

Oh Muslimah..
Kecantikan yang sebenar
pada tutur kata penuh berhikmah..

Mempertahan kehormatan diri mu
Dengan pakaian mentaati Allah..

Oh Muslimah..
Kau masuk ke syurga..
Solat lima waktu dan berpuasa..
Menundukkan pandangan mata mu,
Mentaati suami yang tercinta..

Oh Muslimah..
Busana mu menutup rapi,
Aurat mu kau lindungi dengan indahnya....
Oh Muslimah..

Kau rajin mengaji..
Islam kau jadikan ikutan sejati..


2 comments: